CMR Hosting
Pružatelj internet usluga
Kontakt
+385 95 90 50 767
Podrška korisnicima
support@cmr-hosting.com

Što je CloudFlare?

CloudFlare je sistem koji radi na principu keširanja vaše stranice te samim tim udvostručuje brzinu vaše stranice štiti je od širokog spektra prijetnji na internetu. Danas stotine hiljada stranica, od malih, blogova, pa do portala, vladinih i stranica velikih kompanija koriste ColudFlare da bi ubrzali učitavanje web stranica i svoje stranice učinili sigurnijima. CloudFlare ima više od 65 milijardi prikaza stranica mjesečno, što predstavlja veći promet nego što ga imaju Amazon, Wikipedia, Twitter, Zynga, AOL, Apple, Bing, eBay, PayPal i Instagram zajedno. 40% današnjeg web prometa prolazi kroz CloudFlare.

Kako radi CloudFlare?

netmapcf

CloudFlare je napravljen na način da ubrza i štiti sajtove koji su hostani na našim serverima, pružajući vašim korisnicima još bolje iskustvo. Od 100+ datacentra, strateški pozicioniranih širom svijeta, promet vaše stranice biti će preusmjeren u datacentar najbliži vašem korisniku, bez razlike u brzini bio on u Aziji, Evropi ili Americi. Kako promet prolazi kroz CloudFlare sistem, pravi se razlika između statičkog i dinamičkog sadržaja vaše stranice. Statični djelovi (slike, CSS, JavaScript i sl.) ostaju u CloudFlare cache sistemu određeni vremenski period kojeg sami prilagođavate, dok se statični sadržaj nalazi u cacheu CloudFlare će ga vašem korisniku ponuditi s geografski najbliže lokacije i tako ubrzati učitavanje vaše web stranice. Iako kroz CloudFlare prolazi i dinamički sadržaj, on se ne čuva u cache sistemu kako ne bi došlo do nepravilnosti u radu pojedinih djelova stranica. Napredni cache sistem smanjuje potrošnju vašeg mjesečnog prometa, što znači da štedite i novac. Osim toga, smanjuje se generalno opterećenje servera, a samim tim i vaša web aplikacija radi brže i efikasnije. Prosječno, stranice koje koriste CloudFlare troše 60% manje mjesečnog prometa i imaju 65% manje paketa upućenih prema serveru. Krajnji rezultat je oko 50% do 60% brže učitavanje vaše web stranice.

A sigurnost moje web stranice?

U periodu od 2014. godine do 2016. godine, detektovano je 800% više DDOS napada nego ranijih godina. Korištenjem CloudFlare sistema osim što smanjujete štetu koja takvim napadima može nastati smanjujete i tzv. downtime ili period u kojem je vaša web stranica nedostupna. CMR Hosting kao odgovorno lice pored CloudFlare sistema posjeduje i hardware-sku anti-DDoS zaštitu na svim svojim serverima kako bi svojim korisnicima obezbjedili nesmetan rad njihovih stranica i ostalih servisa kao pristup istim. CloudFlare je sistem zaštite koji pokriva DDOS napade, razne metode hakerskih napada, spamm na forumima, komentarima ili korištenje slabih kontakt obrazaca za slanje spama. CloudFlare sistem je napredan, prepoznaje obrazce te je sposoban sam učiti i prilagođavati svoje mehanizme u zavisnosti o vrsti i načinu napada. Što više stranica koristi CloudFlare, to je manji broj lažnih uzbuna i više detektiranih pravih pretnji za vaš sajt. Promet se analizira u realnom vremenu, na bazi nekoliko hiljada miliona posetitelja, i prilagođava se situacijama, tako da dobar tj. pravi promet prolazi, a loš, prijeteći promet ne prolazi do vaše web stranice. Svrha ovog sistema je postizanje znatno veće sigurnosti na Internetu, a napade na stranice umanjiti.

Kako da aktiviram CloudFlare?

Ne brinite mi smo to već učinili za vas i izvršili registraciju u CloudFlare sistem.